< Tilbage

En snak med formanden

21-02-2023 - 18:02

I forbindelse med den nærtstående generalforsamling, har vi taget en snak med vores nuværende formand Rasmus Nedergaard omkring frivillighed og bestyrelsesarbejde.

Vi vil på foreningens vegne og gerne opfordre alle til at deltage i vores generalforsamling på fredag den 24. februar kl. 18:00 på Tinghøj. Vi mangler fortsat kandidater til formands- og kassererposten i hovedbestyrelsen. Er det dig eller kender du måske den rette eller har du blot spørgsmål hertil, så kontakt formand Rasmus Nedergaard på telefon 29 24 56 10 eller e-mail formand@dvif.dk

 

Hvad fik dig til at melde dig til bestyrelsesarbejde i vores forening?

Min lyst til at melde mig ind i foreningens bestyrelsesarbejde må komme fra fascination og inspiration. Jeg spillede som barn fodbold i DVIF, men boede derefter et par forskellige steder, Arden, Hobro og Svenstrup, og benyttede derfor deres tilbud. Omkring mine starttyvere flyttede jeg dog tilbage til foreningen for at spille fodbold på senior niveau. Her begyndte det at gå op for mig, hvad det er mindre lokalsamfund kan. Det at man kunne have en veldrevet forening, med plads til alle og tilmed nogle af kommunens bedste kontingentpriser, det satte ting til eftertanke. At jeg tilmed kom til at dele omklædningsrum med nogle af klubbens fremtrædende personer, bl.a. foreningens daværende bestyrelsesformand Carsten Brandt Andersen, hjalp jo selvfølgelig også til. Dette fik mig inspireret til at melde mig ind i fodbold udvalget, for det her ville jeg gerne være en del af. Efter blot et år blev jeg formand for fodboldudvalget. Nogen har nok hørt mig fortælle historien om dette, da der på et udvalgsmøde blev lagt en mappe foran mig, og daværende udvalgsformand Morten Kragelund kiggede på mig og sagde: ”Ja, normalt sender vi formandsmappen videre til højre, så nu er det din tur”. Nuvel, jeg afviste ikke, og i bund og grund var det nok reelt fordi der brændte noget for det. I rollen som udvalgsformand, blev jeg nu også fodbolds del af hovedbestyrelsen. Det var nok specielt det jeg havde kunnet mærke noget der brændte for. Det at være med det at bestemme i hvilken retning foreningen bevægede sig, og hvordan vi får det hele til at fungere både internt med også i samarbejde med alle de andre foreninger i Ø. Doense og Vebbestrup. Dette arbejde fandt jeg faktisk så spændende at jeg hurtigt, efter daværende bestyrelsesformand Brian Søndergaard Hansen meddelte at han ikke ønskede at genopstille, meldte mig som mulig overtager til rollen. Resten af historien giver nok alligevel lidt sig selv.

 

Hvad har du fået ud af dit bestyrelsesarbejde?

Først og fremmest en masse fantastiske bekendtskaber. Der har i mine år i hovedbestyrelsen altid væres et godt og konstruktivt miljø. Der er massere af ligheder og forskelligheder i de personer som sidder i hovedbestyrelsen, men en ting er helt sikkert og det er at vi alle, både nuværende og tidligere, jeg et grønt hjerte. Dertil bliver man også som medlem af hovedbestyrelsen et af klubbens ansigter udadtil. Dette gør selvfølgelig også at man kan blive genkendt, hilst på, kritiseret, rost, anerkendt osv. Men tonen er altid ordentlig, og det kan være grobund for nye tiltag, ting vi skal lave om, eller måske bare et lille smil på ens læbe når man sidder der hjemme med dagens sidste kop kaffe.

Et af mine nøglepunkter i klubben har og vil nok altid være fællesskabet. Både det at vi skal have et godt, trygt og sjovt miljø i foreningen. Men også hvordan vi allerbedst arbejder sammen med alle de andre foreninger i lokalområdet. For mig er det et samfund som skal fungere og ikke en enkelt forening. Vi er nok uden tvivl den største, men også bindeled i mellem næste alle omkringliggende foreninger, og for mig er det vigtigt at det går godt for alle, så vi sammen kan blomstre.

Jeg har fået udviklet mine koordinerings-, kommunikations- og kreative evner. Som formand prøver man hele tiden at holde sig overblikket over foreningen og hvad der sker. At holde tale har aldrig været min stærke side, men ved at kaste mig ud i det, har jeg fundet ud af at det altid går, trods at man måske kommer til at kludre lidt i en sætning eller to. Så har jeg været med til at arrangere store spændende arrangementer, fx firmafester for vores storsponsor Rockwool og i sommers også vores 50-års jubilæum. Alt i alt har det givet mig en hel masse værktøjer som jeg kan bruge i fremtiden, ikke kun i foreningsregi.

 

Hvad betyder frivilligt arbejde for en forening som vores?

Frivilligt arbejde er alfa-omega for en forening som vores. At folk kan give en hjælpende hånd, om det er med at bemande en bod til byfesten eller bage en kage, er grunden til at vi i dag har en meget sund forening. Vores frivillige trænere, instruktører og hjælpere der uge efter uge levere et kæmpe stykke arbejde, for at børn og voksne kan være en del af klubben og udvikle motoriske- og sociale evner. De er sammen med mange andre med til at vores faciliteter står i skarp stand. Uden dem, var det simpelthen ikke muligt at drive en forening som denne. For ikke at forglemme alle udvalgs- og bestyrelsesmedlemmer, som sørger for at driften kører og at vi hele tiden udvikler os i en retning som giver mening for foreningen.

Folk hjælper altid velvilligt til. Men personligt synes jeg at have oplevet en udvikling hvor det er blevet svære at finde frivillige til det arbejde som måske kræver lidt mere tid. Dette er en skam, og jeg håber af hele mit hjerte at dette er en udvikling som ændrer sig. Så der bliver skabt en sund balance i mellem tilgang og afgang, så den næste står klar til at tage over når tids er.

< Tilbage